Wrong position at on ground targets

Is Virtual Radar Server not behaving itself? If so then please report it here.
Post Reply
APO1972
Posts: 12
Joined: Tue Jan 20, 2015 10:46 am

Wrong position at on ground targets

Post by APO1972 » Sun Apr 17, 2016 8:53 pm

Hello to all,
Today i observed an error when i tested one RTL dongle with setup : dump1090 --> modesmixer2 --> Basestation(version 1.84) --> VRS .
The targets on ground , who located some miles (7 nm) from my roof antenna , showing in wrong position thousands miles away!
How can i solve it?

agw
Posts: 2241
Joined: Fri Feb 17, 2012 3:20 am

Re: Wrong position at on ground targets

Post by agw » Tue Apr 19, 2016 12:16 am

You need to set the correct receiver location. Ground positions decode to one of four (IIRC) positions on the globe, VRS chooses the nearest one to your receiver location. The receiver location doesn't need to be pin-point accurate, within a few miles of the real location will be fine.

APO1972
Posts: 12
Joined: Tue Jan 20, 2015 10:46 am

Re: Wrong position at on ground targets

Post by APO1972 » Tue Apr 19, 2016 2:56 pm

After some postings to a different forums we found that the problem not related with VRS!(by the way i have already set my reciever location)
I must edit dump1090 .bat file and insert the parameters --lat and --lon with accurate numbers of my antenna position.
That it was ! now all wotking well!
Thanks a lot

APO1972
Posts: 12
Joined: Tue Jan 20, 2015 10:46 am

Re: Wrong position at on ground targets

Post by APO1972 » Wed Apr 20, 2016 4:38 am

Hi again,
Now i observed another bug...when the aircraft after landing is taxing on the runway , at vertical speed instead of 0 ft/m , showing a constant wrong number...see below the snapshot , .
It looks like the program keeping the last received vertical speed rate signal before the aircraft touching down to the runway.
https://www.flickr.com/photos/141989366 ... res/RkT7p2

p.s. ( i've set on VRS menu as receiver format "AVR or beast Raw Feed" and port "30005" )

APO1972
Posts: 12
Joined: Tue Jan 20, 2015 10:46 am

Re: Wrong position at on ground targets

Post by APO1972 » Wed Apr 20, 2016 6:51 am

Also I've checked that on modesmixer2 screen vspeed after touching down is right(0 fmp).
See here https://photos.google.com/photo/AF1QipO ... JXOBWsCw6T

agw
Posts: 2241
Joined: Fri Feb 17, 2012 3:20 am

Re: Wrong position at on ground targets

Post by agw » Fri Apr 22, 2016 12:49 am

Thanks for that, I've added it to the list.

Post Reply