Mobile site loading times

Is Virtual Radar Server not behaving itself? If so then please report it here.
Post Reply
nitro999
Posts: 79
Joined: Tue Feb 09, 2016 7:32 pm
Location: UK
Contact:

Mobile site loading times

Post by nitro999 » Tue Feb 09, 2016 7:44 pm

Just wondered if any other users were experiencing significant load times when viewing VRS mobile sites from Safari on iPhone / iPad? When I view my VRS website on a computer (Internet Explorer or Safari) the site loads up almost instantly, but when viewed from iPhone / iPad using the same wifi connection it takes several minutes to load up. The loading seems to hang half way through before finally loading up the VRS page.

Interested to know if others are having the same issue, or if anyone knows how to fix it?

Many thanks for this great piece of software.

dsfh2992
Posts: 156
Joined: Tue Oct 06, 2015 9:57 pm

Re: Mobile site loading times

Post by dsfh2992 » Tue Feb 09, 2016 10:01 pm

My installation does take much longer to load on mobile, yes, but I have quite a few planes, so I'm not complaining....

Me109
Posts: 37
Joined: Sat Nov 01, 2014 4:54 pm
Location: KORH

Re: Mobile site loading times

Post by Me109 » Fri Feb 12, 2016 4:18 pm

Just some feedback: I haven't seen this, I'm loading mobile via iOS as well as Android over both LAN and WAN. The worst case mobile WAN takes maybe 5-10 seconds longer vs LAN desktop loading, but not on the order of minutes.

agw
Posts: 2241
Joined: Fri Feb 17, 2012 3:20 am

Re: Mobile site loading times

Post by agw » Sat Feb 13, 2016 9:20 pm

If you have the site on the Internet then I'd double-check to make sure that you're using the LAN address and not the Internet address, i.e. that it's really coming over the WiFi and not 3G.

Other than that I've not seen any significant differences between the load times for the mobile and desktop versions here. It's basically the same HTML and JavaScript for both, there are some differences but they're fairly minor.

nitro999
Posts: 79
Joined: Tue Feb 09, 2016 7:32 pm
Location: UK
Contact:

Re: Mobile site loading times

Post by nitro999 » Thu Feb 18, 2016 8:47 pm

Thanks all. Maybe just something odd with my setup then. Cheers

Post Reply