Page 1 of 1

feeding issues

Posted: Tue Oct 17, 2017 5:30 pm
by scoobydobedooo
hey there guys i wonder if someone could help me out.
i currently run a private radar server (VRS) and i have found a feed from https://www.adsbexchange.com/data/# that i have connected to my VRS.
it recives the data fine....however..... soon as i try and load my website everything crashes and also makes my web brower stop respounding :(

is there away i can get this to work without crashing everything out?? ive tryed changing the feed port to 32030 – 30 second updates but it still does the same

many thanx

ben

Re: feeding issues

Posted: Tue Oct 17, 2017 6:13 pm
by Datamix
Did you use "pub-vrs.adsbexchange.com"?
Does your host have enough performance to process this much data?

Re: feeding issues

Posted: Tue Oct 17, 2017 6:29 pm
by scoobydobedooo
Did you use "pub-vrs.adsbexchange.com"?
Does your host have enough performance to process this much data?
thank you for your reply :)

yes thats the one i used,

and i believe so as i host my own servers.

i have it on a linux OS 6gb of ram 250gb hard drive and a 10gb conection,

i have also tryed it on a windows server and it still crashes :(

i am new to all this so can i ask what server specs you would recommend :)

man ythanx

ben

Re: feeding issues

Posted: Wed Oct 18, 2017 7:54 am
by Datamix
I'm not sure if there are specific system requirements. But I think your server can handle it.

Does VRS also crash with your own feeder?
What does the log file say?

Re: feeding issues

Posted: Wed Oct 18, 2017 9:56 pm
by scoobydobedooo
hey there and thank you for your reply :) VRS stays running but all feeders stop sending data and then the web brower stops respounding and completly freezes up,

i will run the feeder again and report back

many thanx

ben

Re: feeding issues

Posted: Wed Oct 18, 2017 10:10 pm
by scoobydobedooo
just an update:

the webadmin completly freezes up aswell, once i restart the server everything is fine until i open the map with all the feeds then it all lockes up again,

the log file says this however i know nothing about mysql :(
[2017-10-13 23:40:39.940 UTC] [t1] Exception caught during load of standing data: Mono.Data.Sqlite.SqliteException (0x80004005): Unable to open the database file
at Mono.Data.Sqlite.SQLite3.Open (System.String strFilename, Mono.Data.Sqlite.SQLiteOpenFlagsEnum flags, System.Int32 maxPoolSize, System.Boolean usePool) [0x00077] in <158690ffedd54ffcb1e3ec72fbd2f9c3>:0
at Mono.Data.Sqlite.SqliteConnection.Open () [0x00543] in <158690ffedd54ffcb1e3ec72fbd2f9c3>:0
at VirtualRadar.Database.StandingData.StandingDataManager.CreateOpenConnection () [0x0004d] in <bd96004875bb48fb8716ce7ed9feb149>:0
at VirtualRadar.Database.StandingData.StandingDataManager.GetDatabaseVersionNumber () [0x0000d] in <bd96004875bb48fb8716ce7ed9feb149>:0
at VirtualRadar.Database.StandingData.StandingDataManager.Load () [0x00019] in <bd96004875bb48fb8716ce7ed9feb149>:0
at VirtualRadar.Library.Presenter.SplashPresenter.LoadStandingData () [0x0001f] in <4a9ccaf1754c498cbca78abd485236f1>:0

the connectiion log says:
Time Connector Activity Description
18-Oct-2017 16:57:34 tester Miscellaneous Establishing connections on background thread
18-Oct-2017 16:57:40 tester Connected SOCKET (local=IP REMOVED :58278, remote=149.56.158.22:32030) connected

Re: feeding issues

Posted: Fri Oct 20, 2017 5:01 pm
by Datamix
I'm not the developer but it looks like VRS can't write on your local Sqlite Database.

Please check your permissions and owner of your database file. The owner should be the same as the one who executes VRS - Octal permission: 0644 should be enough.